Terdapat ralat dalam alat ini

Jumaat, 23 November 2012

Mimpi Ikan

Semalam sedap jea tidur, tapi dengkuran aku sendiri pun dengar....hihihi... semenjak ada problem dengan tosil nie, tidur mcm tak selesa jea... tu la doktor suruh operate x mau.. last2 tanggung la keletihan sorang2, makan pedas pun x boleh nanti sakit balik. adoiyai..... bermula la kisah hidup aku yang x disangka2. bukan aku x mahu dengar cakap doktor tu tapi apakan daya dengan aktiviti seharian yang agak sibuk. maklum la student girl...hahaha.... aku rasa orang yang bekerja lagi sibuk daripada aku..hihihi.. ' Alasan semua tuuu.......'  bukan apa masa kejadian jumpa doktor hari tu adalah minggu last test n x boleh nk repeat2 dh jumpa lect, time tu semua sibuk.. jadi aku pun x merancang la nk bermalam kek hospital lg..maklum la takut pun ada. Asal my jawab test pun menanggung kesakitan teramat sgt, sampai x boleh nk berkata2, just tulis jea dalam paper kalo nk sembang...dah mcm orang b... pulak (sorry bukan niat nk mengata cuma dijadikan contoh jea) tanya kek keng kawan pasal pembedahan tosil.. ada sorang tu bagitau x lama pun dalam masa sehari jea.. sebab adik dia pernah jadi sekali dulu..memang seksa jugak la kan... dh bagitau kt doktor xmau operate lagi dia kasi obat antibiotik kuat punya dengan harga pun boleh tahan..... tp azab botui nk makan, susah benor mcm telan bara api x pun duri landak jea... mujor la ada kakak n abg ipor den kek sini boleh bantu dan jaga den. kesian depa kena jaga makan pakai den  n dapat adik yang sengal macam den nie...hahaha... xtahu mcmna nk balas jasa mereka tapi ingat den sayang mike berdua (TQ VERY MUCH I LAP U) hanya Allah saja dapt balas jasa2 mereka pada den..... eh nape tajuk lain citer lain nie.... ok masuk tajuk Mimpi Ikan.....



Macam nie cerita dia setelah sekian lama x pernh bermimpi, asal jaga sedar2 jea dh pagi..hahaha... semalam tengah seronok tidur awal siap berdengkor lagi den tormimpi tangkap ikan mas kecik warna hitam,macam2 jenis bentuk corak bagai..cantik botui.. pastu bila masuk jea dalam bekas ikan tu ada yang tukar warna oren versi ikan mas tu haa....pastu dalam cermin aquarium ada ikan besar mcm ikan kelisa tu dok pusing2 berenang..hihi... seronok jugak tengok ikan tu semua....cantik betoi.... tapi apakah maksud disebalik kejadian mimpi tersebut sehingga bangun di pagi hari pun jelas diingatan. terasa pasnie cam nak bela ikan jea.. harap2 dapat petunjuk yang membawa arti yang baik untuk diri den nie..amin...... maklum la tengah bergelut dengan final exam nie.... semoga dipelihara oleh Nya..dengan segala kebaikan untuk hamba Mu ini...amin

Buat mak dan ayah doakanlah kesejahteraan kebahgiaan ketenangan dan kejayaan anakmu ini di dunia dan di akhirat kelak..dan ya Allah kau ampunilah dosaku dan dosa kedua ibu bapaku dan berilah petunjuk rahmat dan nikmat kepada kami sekeluarga. aminn ya robbal aalami...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan